Dolina Neretve je zemlja o kojoj maštate, to je nedirnuti dio prirode, to je mjesto gdje ćete osjetiti zov divljine, ali i upoznati gostoljubivog domaćina.
Vožnja uskim kanalima i rukavcima Neretve u tradicionalnoj neretvanskoj lađi je jedinstveni doživljaj koji Vam pruža osjećaj nirvane. U toj se lađi rađalo, vjenčavalo i umiralo.
Neretvanska lađa je značila život, a danas je ponos i neizbrisivi trag tradicije koji iznova oduševljava svakog dragog posjetitelja naše doline.
Lađom će upravljati domaćin koji će vam dočarati život u Neretvi, pokazati kako Neretvani love ribu i uzgajaju agrume kao simbole Neretve (mandarine, smokve, grožđe).

Otkriti će vam male tajne nadaleko poznatih neretvanskih delicija, nazdraviti bukarom neretvanskog vina i naravno zapjevati. U tom savršenom labirintu neretvanskih kanala okićenih prekrasnim lopočima kriju se staništa jedinstvenih primjeraka ptica zamaskirana šašom i trskom i na kraju tajna potopljenog grada, jezero Kuti. Naposljetku se mora priznati da nijedna riječ ne može opisati ono što čovjek osjeti u ovoj avanturi koja za svakoga osigura prostor za otkrivanje još uvijek neotkrivenih ljepota.