Ribolov

Domaći i strani državljani mogu se baviti rekreacijsko-sportskim ribolovom (udičarskim alatima i podvodnom puškom) na temelju dozvole koju izdaje Uprava za ribarstvo – područna jedinica Dubrovnik, Marka Marojice 4, tel. 332-393 (radnim danom) i tel. 471-163 vikendom. Dozvole mogu biti dnevne (60,00 kn), vikend (150,00 kn), tjedne (250,00 kn) i mjesečne (500,00 kn).

Od 15.7.2011. omogućuje se kupovina elektronskih dozvola za rekreacijski ribolov na moru!

Od 15. srpnja 2011. godine uveden je elektronski oblik dozvola za rekreacijski ribolov na moru u Republici Hrvatskoj. Elektronske dozvole od tog datuma možete kupiti na web-stranicama Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja: http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx

Dakako, i dalje možete dozvole kupovati na prodajnim mjestima po dolasku na more, no ova vam usluga omogućava brzu i jednostavnu kupovinu bez potrage za odgovarajućom trgovinom ili čekanja u redu! Ono što je važno znati je da elektronske dozvole nemaju obrasce niti papirnate inačice – dozvola se potvrđuje serijskim brojem kojeg dodjeljuje sustav nakon obavljene kupovine. Po obavljenoj kupovini, na adresu elektroničke pošte dostavlja se PDF dokument kojim se potvrđuje da je kupnja obavljena i koji sadrži serijski broj dozvole. Nadamo se da će vam ova usluga biti korisna, te vam omogućiti brzu i jednostavnu kupovinu dozvola za rekreacijski ribolov na moru!


Istražite više aktivnosti

line of buggies during a safari tour

ATV Quad safari

Biciklizam

Izleti

Jahanje

Kajak/kanu

Obalni turizam

Pješačenje

Ribolov

Ronjenje