Location

Blato

More Info

Read More

Date

01. travnja 2023.

Vrijeme

10:00 - 13:00
QR Code

Date

01. travnja 2023.

Vrijeme

10:00 - 13:00

Uskrsni sajam u Blatu

U subotu, 1. travnja 2023. godine s početkom u 10 sati u Gradskom parku u Blatu odvija se program pod nazivom Okusi i mirisi zavičaja – Uskrsni sajam u Blatu na kojem tradicionalno izlažu razne udruge, društva, vinarije, OPG-ovi i ostali izlagači u organizaciji Blatski fižuli ustanova u kulturi i Turističke zajednice Općine Blato Visit Blato Korčula.

U prekrasnom okruženju parka mnogobrojne rukotvorine, brojne tradicijske, blagdanske i ručno rađene proizvode, ali i tradicionalna jela te autohtone i moderne slastice izložit će čak dvadeset i dva sudionika iz Blata i otoka Korčule.

Ova tematska gastro manifestacija, osmišljena kao tradicijsko događanje s ciljem dodatne promocije tradicionalnih proizvoda rađenih po izvornim recepturama, ali i svi ostali proizvodi temeljeni na poštivanju tradicije, prenesenih znanja, vještina i iskustva naših predaka za vrijeme kojih mnogobrojni domaći i strani posjetitelji mogu uživati i degustirati tradicionalne kulinarske delicije i autohtone slastice uz neizostavna vrhunska otočna vina i sve to uz jedinstvenu prezentaciju ponude izlagača u autentičnom ambijentu Gradskog parka u Blatu.

Uz sve navedeno, planirana je i prezentacija izrade žrnovskih makaruna uz degustaciju u mesnom umaku s obzirom da nam se ove godine u ovom kulinarskom dijelu prvi put na sajmu pridružuju kao izlagači i Udruga Žrnovski makaruni, dok je kao i kroz sve naše eno gastro manifestacije poseban naglasak dan na proizvode koji su nositelji posebnih oznaka kvalitete na nacionalnoj razini i na razini EU (Lumblija, Blatska torta, Kumpanjol, Hrvatski otočni proizvod, vrhunska vina blatskih vinarija)

U vremenu kad nam se uvijek negdje žuri i kad nam se čini da nemamo puno vremena, želimo pozvati ljude da dođu na mjesto gdje će moći vidjeti, okusiti, mirisati i degustirati sve ono što nam je pružilo naše okruženje, autohtone kolače, jedinstvene slastice, tradicionalne delicije, vino i rukotvorine od prirodnih materijala. Predmeti koji se izlažu na Uskrsnom sajmu, ali i svi oni koji su se izlagali na ostalim događanjima pod sloganom „Okusi i mirisi zavičaja” nisu instant proizvodi, već za njih treba puno vremena, strpljenja i ljubavi. U njima se iskazuje način života na otoku u kojem se cijene svi resursi koje nam priroda oko nas daje. Kad se sve to predstavi u samom središtu otoka, u prekrasnom okruženju blatskog parka,dobra atmosfera uistinu je neizostavna.

Svi navedeni programi osmišljeni su za sve naše strane i domaće posjetitelje s ciljem još boljeg upoznavanja s eno i gastro ponudom naše destinacije s posebnim naglaskom na baštinu i tradiciju. Osim bogate ponude izlagača, planirana je i glazba uživo kako bi dobro raspoloženje potrajalo što duže.

 

Šipčine 2
20000 Dubrovnik, Croatia

Tel:  +385 (0) 20 324 999
Fax:  +385 (0) 20 324 224
Email: info@visitdubrovnik.hr


OIB 72976166926
MB 097 89 90

O NAMA

HTZ Dubrovnik
Camping in Parks EU

© Turistička zajednica Dubrovačko-neretvarske županije, 2022. Sva prava podržana. Dizajn i izrada - Prospekt

×