Location

Vela Luka
Island of Korcula

More Info

Read More

Date

22. rujna 2023. - 24. rujna 2023.
QR Code

Date

22. rujna 2023. - 24. rujna 2023.

Vela luka outdoors

Ako želite doživjeti nezaboravnu otočnu avanturu i puni energije dočekati jesen, pridružite se ovogodišnjem Vela Luka Outdoors festivalu, u predivnoj Veloj Luci.

Ovaj sportski događaj će se održati od 22. do 24. rujna 2023. godine i već godinama privlači veliki broj trkača, biciklista i avanturista. Sa preko 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza koje prolaze kroz maslinike, borove šume i uz obalu, Vela Luka je idealna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog turizma. Festival započinje 22. rujna s predavanjima i projekcijama avanturističkih filmova, dok se djeca za to vrijeme mogu zabaviti u školi penjanja i parkoura, te na zip-line-u i slackline-u. Centralni dan festivala donosi čak pet utrka, uključujući biciklističku utrku, koja je od ove godine u potpunosti izmijenjena, sa više uzbudljivih singltrackova te tri trail utrke koje polaze iz prapovijesne lokacije – Vele spile, stare više od 20.000 godina.

Ove godine pridružit će nam se ekipa iz Trotul-a te obogatiti ovogodišnju manifestaciju sa svojim BMX – show-om sastavljenim od najboljih hrvatskih BMX vozača i radionicom za zainteresiranu djecu.
Dok će od predavača sa nama biti Nikola Horvat – Tesla, avanturist, putopisac i autor dokumentarnih filmova. Nadamo se da će svatko pronaći nešto za sebe.
Kako bi što više motivirali i manje sportsku populaciju, od ove godine smo ubacili posebnu kategoriju Malahni trail tj kratka obiteljska trail utrku. Nadam  se da će se na njoj pridružiti roditelji s djecom i svi oni kojima 12km ipak prevelik zalogaj.
Iako samo 5 km duga, ova staza je puna zanimljivih lokacija i punktova za fotografiranje.
Za naše mališe i ove godine imamo dječje utrke za djecu od predškolskog uzrasta do 4. razreda osnovne škole.
Naši mališani trče tzv. Đir oko parka, pod sloganom „Kad narastem i ja ću trčat Velu strku“, što je ujedno i poruka koju želimo usaditi mlađim generacijama. A to je da biraju sport i druženje u prirodi…

Nakon utrka, slijede večera, svečana dodjela medalja i druženje uz glazbu. I ove godine zabavljat će nas Škiljo iz Splicke scene, što znači da je zabava zagarantirana.

Ipak najbolji dio naše otočke avanture je nedjeljni after-party na otoku Proizdu. Svi sudionici Outdoors utrka imaju besplatan izlet na otok Proizd, gdje ih čekaju utrke kajacima, boćanje, kupanje ili punjenje baterija u predivnom tirkiznom moru, te završni zajednički ručak, uz slogan: ko izda p..

Ako tražite avanturu, imate natjecateljski duh, puni ste energije i želite sudjelovati u utrci dok uživate u predivnoj prirodi, rezervirajte četvrti vikend u rujnu za Vela Luka Outdoors Festival. Dođite i budite dio ove uzbudljive priče!

Šipčine 2
20000 Dubrovnik, Croatia

Tel:  +385 (0) 20 324 999
Fax:  +385 (0) 20 324 224
Email: info@visitdubrovnik.hr


OIB 72976166926
MB 097 89 90

O NAMA

HTZ Dubrovnik
Camping in Parks EU

© Turistička zajednica Dubrovačko-neretvarske županije, 2022. Sva prava podržana. Dizajn i izrada - Prospekt

×