Neretvanski brodet

Sastojci za 4 osobe:

1 kg jegulja
18 komada žaba
0,5 kg crvenog luka
koncentrat rajčice
lovor, sol, papar, ulje, ocat, 2 ljute paprike

U neretvanskoj kotlači ili teći s debljim dnom treba kuhati 3 velike žlice miješanog ili maslinovog ulja 0,5 kg sitno kosanog luka, 3 lovorovog lista i više ljutih neretvanskih paprika. Sve dobro ispirjati a zatim dodati 2 velike žlice pirea od rajčice, 1-2 velike žlice morske soli, 6 dcl vode i staviti 1 kg jegulje isiječene na blokove, te kuhati 25-30 minuta. Kada je jegulja već gotova, dodaje se 18 komada žaba i 3 velike žlice octa. Sve se dobro prokuha. Brodet se ne smije miješati kuhačom, nego se kotlača-zdjela ili teća mora lagano ogretati lijevo-desno. Servira se sa skuhanom palentom. Stari neretvani kažu: “Koliko je u teći ribljih glava , isto toliko mora biti vrlo ljutih neretvanskih paprika.