Sastojci za 6 osoba:
- 0,5 kg svježe sipe sa crnilom
- 0,5 kg raznih školjaka
- 3 žlice sjeckanog peršina
- 3 manja režnja češnjaka
- papar
- 3 žlice koncentrata rajčice
- 0,15 l maslinovog ulja
- 0,1 l bijelog vina
- riblja juha
- 0,40 kg riže
Lignje i sipe očistiti (mjehur sa crnilom spremiti), narezati na komadiće i pirjati na ulju dok ne omekšaju. Dodati češnjak, peršin, rajčicu i papar, te promiješati. Staviti škampe i školjke i pirjati dok se školjke ne otvore. Dodati rižu i miješati je 2-3- minute. Doliti riblju juhu, dvostruke zapremine riže, te malo crnila od sipe (da malo posivi). Kuhati na laganoj vatri oko 12 minuta, dodati 0,10 l suhog bijelog vina i pustiti da ponovno provrije, odmah skinuti s vatre i poslužiti.